Op vrijdag 27 september om 11.00 uur wordt het bijzondere kunstwerk ‘Menhir #3’ van kunstenaar Joep Struyk onthuld op de wisselsokkel in ‘t Mollebos in Gilze. Na een spannende verkiezing is dit werk gekozen door een jury en de inwoners van de gemeente Gilze en Rijen.

Kunstenaar Joep Struyk en wethouder Doremalen zullen na een korte toelichting het kunstwerk onthullen.

De kunstenaar is blij verrast: “Ik had dit niet verwacht, niet zozeer voor mezelf maar meer omdat dit werk de mens een spiegel voor houdt van wat onze plek is in de ons omringende natuur. Een plek die op zijn zachts gezegd wel wat bescheidener zou mogen zijn.”

Het is inmiddels de zesde editie van De Wisselsokkel in Gemeente Gilze en Rijen. De Wisselsokkel is een project van Kunst in de Gemeente, een initiatief van Stichting Kunstweek waarbij de winnende kunstenaar zijn werk, vanaf deze editie in Gilze en Rijen twee jaar lang, mag exposeren. Naast de Wisselsokkel, zal ook de verkiezing ‘De Wissellijst’ in 2025 in Gemeente Gilze en Rijen starten. Hier krijgen kunstenaars van 2 dimensionaal werk de kans om hun werk op een publieke locatie te exposeren.
De wisseling garandeert dat levendigheid van kunst en betrokkenheid bij de keuze door inwoners van de gemeente gerealiseerd wordt.