PvdA ziet saamhorigheid en verbinding als belangrijke uitdaging

Afgelopen zondag was de opening van het Maria Magdalena Mozaïek-festival. Parochie Heilige Geest stimuleerde daarmee ‘verbinding’. Dat is precies ook wat de politiek in Gilze en Rijen doet: zoeken naar beleid dat inwoners verbindt.

Zo lopend en genietend langs workshops en muziek, van het Kerkplein tot het Burgemeester Sweensplein, zag je groepjes met elkaar praten en kon je jezelf de vraag stellen of hier nieuwe verbindingen gelegd worden, of dat dit een voortzetting is van bestaande verbindingen.

Mooi
Lokale politiek móet verbinding leggen. Dat doen we ook. De sfeer tijdens het festival was uitstekend. Dat is in de raadszaal ook, meestentijds. Mensen met verschillende geloofsovertuigingen en niet-gelovigen liepen met elkaar op en aan de tafel voor genodigden om vijf uur keuvelden al die verschillende mensen, inclusief verschillende politieke overtuigingen gezellig met elkaar. Mooi!

Saamhorigheid
Voor de PvdA is saamhorigheid een belangrijk politiek ideaal. Dat is niet hetzelfde, maar lijkt op verbinding. Als politicus vraag je je af hoe het toch komt dat breed gesproken wordt over onvrede en polarisatie, wat feitelijk tegenstellingen betekent, terwijl verbinding is wat de gemeenschap voortdurend en overal toont. Wat is toch de drijvende kracht achter die onvrede? Of is hij er alleen in onze taal?

Een ander geluid
Zou een ander geluid een andere waarheid scheppen? Laten we als politiek daar eens mee gaan experimenteren. Als PvdA gaan we dit jaar vanuit een positieve grondhouding zaken belichten in dit weekblad. Wie weet, doet goed voorbeeld goed volgen. Dit artikel is het eerste bericht van de PvdA na het zomerreces en is daartoe een aanzet.

Ideeën voor verbinding
We hebben zin in het nieuwe politiek seizoen. De PvdA dankt de organisatie en de deelnemers van het Magdalena Mozaïek Festival voor haar verbinding en gastvrijheid. Als u over verbinding door de politiek ideeën heeft: mail of bel met de PvdA-fractie: ton.van.gageldonk@pvdagilzerijen.nl 06-22972749.