Op alle eerste zaterdagen van de maand is Gemeentebelang weer aanwezig op het Wilhelminaplein in Rijen, je kunt daar vragen stellen en kwesties bespreken die jouw bezig houden maar ook gewoon een praatje maken met onze fractie- en commissieleden. Want waar je woont moet het goed zijn.

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van het wonen in de nabijheid van de militaire vliegbasis. Deze vliegbasis neemt een groot gedeelte van het grondgebied van Gilze en Rijen in beslag. De gemeente en inwoners werken samen met defensie om goede buren te blijven.

Met de ondertekening van de intentieverklaring Defensie, gemeente en omwonenden van vliegbasis Gilze-Rijen is er een nieuwe stap gezet om te werken aan een goed evenwicht tussen de mogelijke last voor inwoners aan de ene kant en de uitvoering van de militaire taken van het Defensie Helikopter commando aan de andere kant.
Gemeentebelang prijst het dat na een proces van jaren, na gesprekken tussen omwonenden en defensie goede voornemens zijn gemaakt en beschreven in de intentieverklaring. Deze zullen moeten landen in het nieuwe luchthavenbesluit.

Praktische maatregelen die dicht bij de inwoners staan, daar houden wij van!
Een ervan is dat nieuwe inwoners van onze gemeente informatie ontvangen over wat het nou eigenlijk betekent om te wonen dichtbij een militaire vliegbasis.

Gemeentebelang houdt scherp in de gaten wat de nog te nemen maatregelen worden t.a.v. rattle-noise en de PFOS vervuiling die recent op de basis is ontdekt.