Humankind en basisschool De Vijf Eiken zijn al jaren in hetzelfde gebouw aan de Van Duivenvoordestraat gevestigd. De ingang Humankind bevindt zich aan de Leuvenstraat.
Het gebouw was binnen versierd met vlaggenlijnen om er een echt feest van te maken.

Woensdag 15 mei was het zover: de officiële opening van KC (KindCentrum) De Eik.
Bij Humankind kan je je kind met een gerust hart achter laten voor kinderopvang, peuteropvang en BSO. En vanaf 4 jaar kan je kind naar basisschool De Vijf Eiken. De samenwerking met de basisschool loopt al jaren en nu is het tijd om dit samenwerkingsverband vast te leggen onder een nieuwe naam.

Leerlingen van groep 8 lazen in de ochtend voor in alle groepen van het KC. Het was best spannend om het verhaal van Pim zoekt een huis voor te lezen. Het verhaal gaat over Pim Pimpelmees die een nieuw onderkomen zoekt. Hij kan niet kiezen waar hij naar toe wil. Hij ziet het gebouw van Humankind…hij ziet het gebouw van De Vijf Eiken. Alshij hoort dat de gebouwen onder 1 dak samenwerken, noemt hij het gebouw De Eik. Hier kan hij spelen, groeien en leren.

Na het rustig opstarten met het prentenboek was het tijd voor acitviteiten op het kleuterplein (peuters en groep 1 t/m 4) en in sporthal Sporterijen (groep 4/5 t/m 8).
De jongste groep speelde spellen als knotshockey, XXL spellen en Blazepods en de oudere leerlingen mochten onder andere boogschieten, lasergamen en de stormbaan op. De activiteiten in Sporterijen werden verzorgd door Fit en Fun.
Tussen de spellen door werd er ook tijd vrij gemaakt voor wat drinken en een gebakje.

Als afsluiting van de sportieve ochtend werd om 12 uur door Daan van Loon (bs De Vijf Eiken) en Marcha Wagemaker (Humankind) een woord van welkom gegeven aan de ouders, leerlingen en medewerkers die de opening bijwoonden. Zij presenteerden samen een quiz waarbij iedereen moest aangeven of het antwoord goed of fout was. Gejuich door de leerlingen als een antwoord goed gegeven was en er werd gebaald bij een fout antwoord. De opening werd bekrachtigd met een heus confettikanon!
Vervolgens werd gezamenlijk het lied De Eik (geschreven door Anton Wolvekamp) uit volle borst gezongen. Alle kinderen, leerlingen en medewerkers van KC De Eik stonden op het schoolplein. Ouders konden van dit optreden genieten aan de andere kant van het hek.
Alle aanwezige ouders kregen ook een gebakje om dit heuglijke feit van KC De Eik te vieren.
Tot slot nog een dankwoord aan de leerlingen, ouders en teamleden van KC De Eik die hebben geholpen. Zonder jullie hulp was het niet gelukt om van deze dag een feest te maken: bedankt!