Op 25 mei 2024 vindt de Veiligheidsdag plaats in Rijen. Tijdens deze dag wordt er een convenant getekend tussen de gemeente Gilze en Rijen, de veiligheidsregio en Defensie. De ondertekening is de start van de samenwerking van de brandweer vliegbasis Gilze-Rijen en de brandweer Rijen.

Convenant Brandweerzorg Rijen Zuid
In de nieuwe stationsomgeving in Rijen Zuid volgt de brandweer Rijen andere routes voor brandweerzorg. Aanvullend op deze brandweerzorg, is een convenant opgesteld tussen brandweer vliegbasis Gilze-Rijen en brandweer Rijen. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de ondersteuning van de brandweer van de vliegbasis in Rijen Zuid. Samen zorgen brandweer vliegbasis en brandweer Rijen voor een veilige woonomgeving.

Veiligheidsdag Rijen
De jaarlijkse Veiligheidsdag in gemeente Gilze en Rijen staat in het thema van: ‘Een veilige woonomgeving doen we samen!’ Op deze dag laten onder andere de brandweer Rijen en brandweer vliegbasis Gilze-Rijen zien hoe zij gezamenlijk de brandweerzorg inrichten in Rijen Zuid. Bezoekers van de Veiligheidsdag kunnen rondlopen en in gesprek gaan met mensen van de politie, boa’s, brandweer, Defensie en de ambulance.

De Veiligheidsdag vindt plaats op het Burgermeester Sweensplein in Rijen en is te bezoeken van 10.00 tot 16.00.

Meer weten over vliegbewegingen?
Volg ons op X: @dhcluchtmacht
Zie www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Op de website staan ook de meest gestelde vragen en antwoorden over vliegbewegingen.