GroenLinks-PvdA: ‘Samen Sterker’

Op donderdag 6 juni a.s. zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Verkiezingen die belangrijker zijn dan ooit en absoluut geen ver-van-mijn-bedshow zijn. Ook in ons land wordt er gemorreld aan de rechtsstaat en de democratie. Door de opkomst van extreemrechts is een sociaal, groen en veilig Nederland en Europa geen vanzelfsprekendheid.

Fundamentele waarden waar GroenLinks-PvdA wel voor staat. Net als met de Tweede Kamerverkiezingen trekken we gezamenlijk op voor de Europese verkiezingen met één lijst en met één programma. In Gilze en Rijen wordt ook nu weer door de leden van beide partijen gezamenlijk campagne gevoerd.

Europa van hoop en verbondenheid
Het is zeer zorgelijk om te zien dat radicaal- en extreemrechts Oekraïne aan zijn lot wil overlaten, waarmee ook onze vrijheid in het geding is, dat klimaatveranderingen ontkend worden en maatregelen teruggedraaid, waarmee onze (klein-)kinderen met de gevolgen worden opgescheept en dat democratische normen en waarden geweld worden aangedaan en bevolkingsgroepen worden uitgesloten.
Deze verkiezingen zijn hét moment om te stemmen voor een Europa van hoop en verbondenheid, het moment om je uit te spreken voor een groene en sociale koers, waarvoor GroenLinks-PvdA staat!

Linkse samenwerking, ook lokaal
Inmiddels hebben we als GroenLinks-PvdA een gezamenlijke Eerste Kamerfractie én een gezamenlijke Tweede Kamerfractie en met de gezamenlijke Europese lijst kan linkse samenwerking ook lokaal zomaar een belangrijke volgende stap zijn. Eind dit jaar zullen de leden van beide partijen in Gilze en Rijen met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026 zich hierover uit kunnen spreken. Sociaal en groen, Samen Sterker!

Tegenwicht
Het is nu meer dan ooit belangrijk om een sterk tegenwicht te vormen voor de rechtse wind die in Europa, maar zeker ook in ons land waait. Met de opkomst van radicale partijen in heel Europa is het tijd om de krachten te bundelen en pal te staan voor progressieve waarden in een verenigd Europa
Stem 6 juni op GroenLinks-PvdA en om nog sterker te staan, wordt juist nu lid.
U kunt zich aanmelden op pvda.nl voor 2 euro per maand.