De online wereld en hiermee werken wordt steeds belangrijker. Daarom biedt de bibliotheek een aantal cursussen aan om online handiger te worden.
Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de mogelijkheden van internet op je computer. Je leert de basis van het internet, zoals websites bekijken, zoeken op internet, formulieren invullen en bestanden downloaden. De cursus wordt in kleine groepen van maximaal acht personen gegeven door gecertificeerde cursusleiders. De eerste bijeenkomst start op woensdag 2 oktober van 14.00 tot 16.00. De volgende cursusmiddagen zijn op 9, 16 en 23 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. De cursus van 4 lessen kost € 15. Inclusief een cursusboek en een kopje koffie of thee.
Leer in deze bijeenkomst albums maken om orde te scheppen in je foto’s en een hele reeks aan fotobewerkingen. Denk aan bijsnijden, belichting aanpassen, kleuren corrigeren en de horizon rechtzetten. Zo is de foto beter te gebruiken om bijvoorbeeld een leuke verjaardagskaart, kalender, fotoboek of wat dan ook te maken! Voor deze les gebruiken we de ’Foto’s-app’ van Windows op de laptop. Basiskennis van computer en internet is voor deze bijeenkomst noodzakelijk. Neem eventueel je eigen digitale foto’s mee. Dit is een eenmalige bijeenkomst op dinsdag 15 oktober van 9:30 tot 11:30 in de bibliotheek in Gilze. De kosten voor deelname bedragen € 5.
Jouw zorg en gezondheid kun je steeds meer met jouw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. In deze cursus leer je gaan o.a. oefenen met het inloggen bij de huisarts en het ziekenhuis (MijnAmphia of MijnETZ) en je leert hoe een videoconsult in zijn werk gaat. Ook komen diverse handige gezondheidsapps aan bod. De eerste bijeenkomst start op vrijdag 1 november van 14.00 tot 16.00. De volgende cursusmiddagen zijn op 8, 15 en 22 november van 14.00 tot 16.00 uur. De cursus wordt aangeboden i.s.m. Taalhuis Gilze-Rijen en is gratis.
Meer informatie en aanmelden
Alle onderdelen komen stap voor stap aan bod en er is genoeg tijd om zelf te oefenen op de aanwezige computers. Ook kun je je eigen laptop meenemen. Vergeet je oplader niet. Voor meer informatie én voor het aanmelden ga je naar www.theek5.nl/digitaal. Of kom langs in de bibliotheek, we helpen je graag.