Theek 5 breidt haar dienstverlening uit in Rijen. Op dit moment is er iedere werkdag van 14.00 uur tot 17.00 uur een bibliotheekmedewerker aanwezig. Op zaterdag is dat van 9.00 uur tot 13.00 uur. Vanaf 1 september 2024 is er ook een bibliotheekmedewerker aanwezig op dinsdag-, woensdag en vrijdagochtend. De gemeente heeft een subsidie van het rijk aangevraagd en ontvangen om deze persoonlijke dienstverlening van de bibliotheek uit te breiden voor 2024 en 2025.

Informatiepunt Digitale Overheid
Hiermee krijgt ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) verruimde openingstijden in de bibliotheek in Rijen. Bij het informatiepunt kunnen mensen nu dus nog vaker terecht met vragen over bijvoorbeeld toeslagen, belastingen, DigiD, AOW, werk, uitkering, rijbewijs en zorg of andere digitale overheidszaken. De bibliotheekmedewerkers luisteren, denken mee en geven informatie. De hulp is gratis en voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Wethouder Merijn Scheifes: “Het informatiepunt voorziet in een behoefte. De dienstverlening wordt zeer gewaardeerd en steeds meer mensen weten hun weg naar het informatiepunt te vinden. Daarom maken we het financieel mogelijk dat inwoners er op meer momenten terecht kunnen met hun vragen.”

Cursussen
Ook worden er regelmatig cursussen gegeven. Zoals een basiscursus hoe om te gaan met computers en internet. Of een cursus hoe je jouw zorg en gezondheid steeds meer met jouw computer kunt regelen. Steeds meer zorgverleners bieden een deel van hun zorg inmiddels digitaal aan. Zo hebben huisartsen een patiëntenportal en kun je bij het ziekenhuis terecht via de app Mijn Amphia of MijnETZ.

Meer aanbod
Naast de uitbreiding van de persoonlijke dienstverlening werkt Theek 5 ook aan een uitbreiding van het aanbod in de gemeente Gilze en Rijen. Marjolijn Schuurmans Regiomanager ABG-Dongen Theek 5: “In de afgelopen jaren investeerden we al in activiteiten voor kinderen van 0-12 jaar. Dankzij de financiële impuls bieden we binnenkort ook volwassenen meer kansen om te lezen en zich te ontwikkelen.” Meer informatie over het nieuwe aanbod volgt op een later moment.

Nieuwe openingstijden op een rij
Dit zijn vanaf 1 september 2024 de openingstijden van Theek 5 in Rijen
Maandag: 14:00 – 17:00
Dinsdag: 10:00 – 17:00
Woensdag: 10:00 – 17:00
Donderdag: 14:00 – 17:00
Vrijdag: 10:00 – 17:00
Zaterdag: 09:00 – 13:00