In 2020 bestond het idee van een heuse Zzummer’scool door Theaterschool Babzz. Vanwege corona mochten er een heleboel dingen niet maar gelukkig nog wel gezellig bij elkaar komen en leuke dingen doen.
Dit jaar was dus het vijfde jaar en dat werd een heel speciaal jaar. Op donderdagavond bleef iedereen slapen in Cultureel Centrum de Boodschap.

Op maandag maakten de groepjes kennis met elkaar, ze verzonnen een naam voor hun groepje en gingen gelijk aan de slag. Ze werkten deze dag aan de musical en begonnen met het maken van het decor. Cultureel Centrum De Boodschap had gezorgd voor een fijne regendouche zodat we ook wat verkoeling hadden op deze warme dag. Op dinsdag werd er verder gewerkt aan het decor en ook weer aan de teksten en liedjes van de musical. De groepjes verzonnen zelf hun dansjes en ook hoe ze wilden staan tijdens het spel. Op woensdag kwamen de Stikselzz langs om de deelnemers te helpen met het maken van hun kleding. Wat werden er mooie creaties gemaakt. In de middag werd er weer verder gewerkt aan de musical. Op donderdag moest iedereen om 14 uur aanwezig zijn en gingen we de theaterzaal in om alles te zetten op het podium. in de avond aten we met zijn allen frietjes en kon iedereen zich gaan klaar maken voor de bonte avond. Er kwamen een heleboel acts voorbij en het was één groot feest. Het bestuur van de theaterschool kwam ook nog een kijkje nemen. Toen was het tijd om alle luchtbedden op te blazen en om ons klaar te maken om te gaan slapen. Terwijl een aantal kinderen de grootste lol hadden vielen andere kinderen in slaap. Rond 01:15 uur was het stil in de slaapzaal en lag iedereen lekker te snurken. Rond 7 uur werden de eerste kinderen wakker en langzaamaan ontwaakte de hele slaapzaal. Nadat we de hele slaapzaal hadden opgeruimd konden we aanschuiven voor een geweldig ontbijt wat verzorgd was door Cultureel Centrum De Boodschap. Het leek wel alsof we in een echt hotel hadden geslapen. Na het ontbijt gingen we nog een keertje oefenen op het podium en daarna gingen we alles klaarmaken. Het decor werd klaargezet en alles werd mooi aangekleed. Na de lunch stond er nog een verrassing te wachten want Kindervakantieweek Rijen kwam nog een doos met frietjes brengen die zij over hadden. Ook al hadden we net gegeten, dit ging er echt nog wel in. Met een volle buik hadden we de generale op het podium en daarna was het tijd om de het publiek te verwelkomen. Wat was het fijn om iedereen weer te zien. Voor een bijna volle zaal knalden alle kinderen van het podium af en wat was iedereen trots. Op naar het 6e jaar, die volgend jaar van maandag 11 t/m vrijdag 15 augustus zal zijn.

Natuurlijk willen we nog een aantal mensen bedanken. Als eerste alle vrijwilligers die hebben geholpen om deze week onvergetelijk te maken. Zonder jullie had deze week nooit door kunnen gaan. Bedankt aan Bakkerij Vromans uit Rijen voor de heerlijke mini eierkoeken, bedankt aan De Goudreinet uit Rijen voor de heerlijke appels en bedankt aan Albert Heijn Rijen voor het lekkers en de ranja voor alle kinderen. Een speciaal dank aan Cultureel Centrum De Boodschap, wat was het een fijne week en wat hebben jullie goed voor ons gezorgd.

Tot volgend jaar allemaal!

Babs Levens
Theaterschool Babzz