Foto: tijdens de kerstlunch van de zonnebloem Gilze/Hulten hielp de burgemeester mee de lunch uit te serveren

Het is een wat ongebruikelijk beeld in het gemeentehuis: de kamer van burgemeester Derk Alssema staat in augustus grotendeels leeg. De burgemeester gebruikt de vakantiemaand augustus om stage te lopen bij verschillende organisaties die een belangrijke rol spelen in de zorg en veiligheid van onze inwoners. Hij gaat op stage bij de weggeefhoek, de voedselbank, het asielzoekerscentrum, de wijkagenten, de boa’s, werkgroep Kinderactiviteiten (KiaK) uit Gilze en zorgcentra in de gemeente

Zelf ervaren
“Als burgemeester hoor ik veel over alles wat er speelt in de gemeente. Deze stages doe ik om zelf te ervaren wat er gebeurt op de werkvloer van verschillende organisaties en te zien welke uitdagingen en successen deze organisaties dagelijks meemaken.”, vertelt de burgemeester.

Handen uit de mouwen
“Ik wil bij alle organisaties echt meewerken en heb gevraagd om me in te zetten aan het bed, in het magazijn of bij activiteiten.” Zo gaat de burgemeester bij de voedselbank meehelpen voedselpakketten te sorteren en uit te delen en bij de weggeefhoek tweedehands spullen een nieuw leven geven en geven aan mensen die ze goed kunnen gebruiken.
Ook wethouder Marielle Doremalen sluit aan bij deze twee stages.

Inzichten meenemen
De inzichten en ervaringen die de burgemeester opdoet, neemt hij mee naar het gemeentehuis. “Ervaringen uit de praktijk helpen om ons beleid verder te verbeteren en nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van de inwoners.”